Documentació trobades: Reclam de renovació pedagògica 4 febrer 2017 · Jornada Inspira 18 juny 2016

Suport a les famílies que han escollit el Sunsi Mora de Canet

De Inspira Secundària
Dreceres ràpides: navegació, cerca

Des d'Inspira Secundària donem suport a la petició de les famíles, AMPA i equip docent de l'Institut Sunsi Mora de Canet de Mar. Recolzem que s'obri una nova línia d'ESO per acollir als estudiants sense plaça que han escollit aquest centre arran del seu projecte de renovació pedagògica.

El cas de Canet és un exemple de la creixent demanda social per una transformació pedagògica a la secundària. Volem una secundària que posi al centre l'estudiant, donant-li un paper actiu en el seu aprenentatge, que sigui competencial enlloc de prioritzar continguts, i s'adequi a la seva etapa vital.

A la Jornada Inspira del passat mes de juny a Badia del Vallès vam veure que aquesta voluntat de canvi ve tant de les famílies com del professorat.

Estem en un moment de canvi pedagògic, la transformació de la secundària està agafant embranzida arreu, i el proper curs hi haurà diversos equips de professorat treballant per portar-la a terme al seu centre, així com grups territorials per coordinar-se, debatre i donar-se suport mutu. En aquest procés de canvi hi ha famílies que busquen entrar als centres renovadors o col·laborar en la transformació de centres. Considerem que aquesta inquietud no hauria de ser desatesa ni ser posada en llista d'espera. Igual que a Canet, hi ha grups de famílies organitzats que volen una educació renovadora a Parets del Vallès, Premià de Mar, Barcelona i Santa Coloma de Gramanet, entre altres llocs.

A l'institut Sunsi Mora veiem com una part de les famílies estan fins i tot disposades a desplaçar-se a Canet des d'altres municips per tenir l'educació que busquen. Creiem que la disposició de l'equip del centre i les línies d'ESO assignades a la població fa viable que aquestes famílies puguin tenir plaça en aquest institut.

Des d'Inspira Secundària, com a col·lectiu de base que vol impulsar i acompanyar aquesta transformació, ens sumem a la petició perquè el Departament d'Ensenyament permeti a l'Institut Sunsi Mora atendre als estudiants que han escollit el seu model pedagògic.

Inspira Secundària, 19 de juliol de 2016

Enllaços relacionats

Actualització d'informació

  • 28/08/2016: Ensenyament ha denegat els recursos individuals de cada família i els han assignat d'ofici altres centres, alhora que ha denegat a l'Institut Sunsi Mora el trasllat de la línia vacant de l'altre centre de secundària. Font: Diari Ara.