Suport a les famílies que han escollit el Sunsi Mora de Canet/carta

De Inspira Secundària
Dreceres ràpides: navegació, cerca

Reproducció de la carta a la Consellera d'Ensenyament de les famílies que han escollit la Secció d'Institut Sunsi Mora de Canet pel seu projecte de renovació pedagògica i que han quedat sense plaça.

Publicat a Facebook Data i hora: 6 juliol 19:29

Honorable Sra. Meritxell Ruiz i Isern

Consellera d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya

Benvolguda consellera,

El grup de famílies que us escrivim no som un grup nombrós, per tant tampoc som un grup influent. Però som un grup de famílies que reclamem un dret.

La majoria de les vint-i-dues famílies que subscrivim aquesta carta ens trobem a l’inici d’una nova etapa educativa per als nostres fills i filles. Una etapa delicada alhora que especial. Una etapa crucial per l’esdevenir de les nostres criatures, gaudir de la qual serà fonamental per afavorir la continuïtat dels seus estudis i assolir els seus objectius acadèmics i personals.

Per tant, com a mares i pares d’aquests nois i noies que són a les portes d’iniciar el seu camí a secundària, no podem sinó explorar les diferents ofertes educatives que tenim a l’abast.

L’institut Sunsi Mora de Canet de Mar ens proposa des del marc de l’educació pública un projecte educatiu innovador i molt engrescador que les famílies que signem aquesta carta hem tingut la sort de descobrir i recolzem plenament.

Per això les famílies que signem aquesta carta ho fem per reclamar un dret. Com a defensors de l’escola pública, reivindiquem la possibilitat d’escollir un projecte educatiu per a l’etapa de secundària que s’adigui a la nostra manera de ser i de viure l’educació de les nostres filles i els nostres fills. Aquest projecte ens l’ofereix l’institut Sunsi Mora de Canet de Mar.

En els mateixos fulls d’inscripció que ens proporciona el departament d’ensenyament a l’hora de realitzar aquest nou cicle educatiu s’ofereix l’opció de tria de centre. Aquesta opció és possible per a ciutats o poblacions que disposen de més d’un institut, no essent així per les poblacions petites, algunes de les quals només disposen d’escola de primària i els alumnes queden adscrits al centre de secundària que es considera més adient per una qüestió simplement geogràfica i de proximitat.

Les famílies que signem aquesta carta considerem un agravi comparatiu que no se’ns ofereixin les mateixes possibilitats que als ciutadans de poblacions més grans.

A les trucades per desestimar les nostres peticions d’inscripió a l’institut Sunsi Mora se’ns va argumentar simplement aquesta qüestió geogràfica i se’ns va explicar que en algun dels centres que ens pertocaven s’obririen noves línies que disminuirien la ràtio per curs.

Aquesta darrera qüestió és sens dubte una bona noticia per als centres que se’n veuran beneficiats, però no podem sinó preguntar-nos perquè no s’ha posat en pràctica a l’institut que aquest grup de famílies reclamem.

Amb la nostra reivindicació no volem menystenir de cap manera l’oferta educativa dels centres als que pretenem renunciar. Simplement ens reafirmem en el convenciment del dret a escollir el projecte que cada família consideri més adequat per al seu fill o la seva filla en una etapa tant rellevant. En un moment en que tantes veus d’estudiosos i professionals en matèria educativa clamen per un canvi de model educatiu, creiem necessari que el departament d’ensenyament recolzi i deixi créixer projectes com el de l’institut Sunsi Mora de Canet. Considerem que ens calen projectes d’aquesta índole que poden convertir-se en models d’excel·lència per a ser exportats mica a mica a centres més grans als quals el dia a dia impossibilita iniciar canvis substancials.

Ens consta que des de la pròpia conselleria es recolza aquesta innovació educativa clamada per tantes veus. Per això les famílies que signem aquesta carta us demanem que considereu la nostra demanda. Nosaltres hem renunciat a equipaments de primera línia i ens avenim a que les nostres filles i els nostres fills realitzin els seus estudis en barracons en pro d’un projecte educatiu amb el que ens sentim plenament identificats.

Demanem que des de la conselleria d’educació es recolzi l’institut Sunsi Mora i les famílies que creiem en el seu projecte i hi donem suport.

Aprofitem per saludar-vos ben cordialment.

Famílies no admeses a l’institut Sunsi Mora de Canet de Mar.

Vegeu