Escoles que inspiren

De Inspira Secundària
Dreceres ràpides: navegació, cerca

A continuació anem recollint centres del nostre voltant que coneixem que tenen una visió afí o elements que ens semblen interessants, que ens inspiren.

Escoles Públiques d'Infantil i Primària

Escola els Encants (Barcelona)

Web: http://www.escoladelsencants.cat/ceip

Joan Coromines (Mataró)

Web: http://www.coromines.cat
L'objectiu del  projecte educatiu és que els nens i les nenes desenvolupin al màxim les seves potencialitats, sense descuidar el seu desenvolupament personal, respectant els ritmes individuals d'aprenentatge. És una comunitat d'aprenentatge que es basa en l'aprenentatge dialògic, és a dir, en un diàleg amb les persones de diferent sexe, cultura i generació, per la qual cosa es valora molt la participació del voluntariat dins i fora de la classe, siguin famílies o gent de l'entorn de l'escola.

Martinet (Ripollet)

Pinetons (Ripollet)

Web: http://www.escolapublicaelspinetons.cat
Escola de tres línies de creació recent, estan intentant fer "3 centres d'una línia" per tal de mantenir un ambient humà proper i que el tamany no els jugui en contra... Equip directiu amb una visió preciosa de la infància.

El Roure Gros (Santa Eulàlia de Riuprimer - Vic)

Web: http://www.elrouregros.cat/index.php/el-projecte-educatiu
La directora va ser la Carme Alemany fins 2014.
Una escola amb un projecte al voltant de la descoberta autònoma de la ciència per part dels alumnes, on tots els mestres (incloent-hi els "especialistes") són tutors, on els nanos tenen llibertat de moviments.

Escola Ítaca (Manresa)

Web: http://www.escolaitaca.cat

Escola Congrés Indians

Web: http://blocs.xtec.cat/principalcongresindians
En aquesta escola tenen una mirada entorn l'educació viva molt interessant. Estan vinculades a la xarxa d'educació viva.

Escola la Maquinista

Web: http://www.xtec.cat/ceiplamaquinista
S'hi treballa també a traves d'ambients i alhora tenen un projecte de teatre i anglès molt interessant.
Centres Privats Concertats

Centres privats concertats d'educació infantil i primària que tenen projectes de renovació pedagògica.

Escola Cooperativa El Puig (Esparreguera)

Web: http://www.escolaelpuig.cat
Oferta: Educació Infantil, primària i ESO.
Titular: Cooperativa de pares, mares, tutors.

Escoles lliures d'educació infantil i primària

Escoles lliures que fan educació infantil i primària que no són ni de titularitat pública ni privada concertada; amb diferents tipus de governança: fundacions, titularitat particular o empresarial, cooperatives, associació o col·lectiu auto-organitzat.

  • Escola Liberi (Premià de Mar) Se situa en la línia de pedagogs com Maria Montessori, Célestin Freinet, Francesc Ferrer i Guàrdia, Rosa Sensat o Pere Vergés: "només s´aprèn el que s´aprèn per un mateix". http://www.escolaliberi.com/escuela-libre-activa-ideario.php
  • Escola viva El Roure (Sant Joan de Mediona), infantil, primària i secundària. Pilars fonamentals: tres punts per enfocar la mirada:el contacte amb la pròpia naturalesa. L’autoregulació més íntima. La cura de l’adult cap a l’infant; el marc necessari per al creixement.El desig d’aprendre de manera autònoma.http://www.elroure.org/
  • Espai Obert La Serra (Sant Pere de Ribes) és un espai d'aprenentatge d'Educació Infantil i Primària que segueix com a principal guia pedagògica l'educació activa. Gestionat per la Cooperativa de Consum i Treball EOS. http://www.espaiobertlaserra.org
  • L'Albada - espai d'educació viva (Arbúcies). Un espai on ésser, expresar-se, compartir i créixer, de forma individual i grupal. http://albadaviva.blogspot.com.es<

Directori de pedagogies alternatives

  • ludus.org.es Directori de pedagogia alternativa a Espanya i han optat per incloure qualsevol projecte que suposi una alternativa a la pedagogia oficial: escoles lliures, escoles bosc, escoles Waldorf, escoles públiques i també grups de criança.