Carta de les famílies 2016

De Inspira Secundària
Dreceres ràpides: navegació, cerca

Carta de les famílies al professorat de secundària

Carta de mares, pares i familiars d'estudiants que formen part d'Inspira Secundària al professorat participant a la Jornada Inspira 2016.
Llegida a l'inici de la Jornada.

Si estigués empadronada just al poble del costat, els meus fills anirien a l'institut “on aprenen diferent, amb ganes“. Quan anem al metge, per molta cua d'espera, sabem que un dia o l'altre ens atendrà la persona desitjada. Quan esperem el metro, el tren, malgrat els retards, sabem que no ens quedarem a la mateixa estació tot el dia. Amb els instituts no passa el mateix, sovint et toca el que et toca i la sort acompanya als teus fills un mínim de 4 anys, o no.

Aquesta és la vivència de molts pares i mares que saben que una altra secundària és possible.

Famílies que estan disposades a fer quilòmetres, o a canviar-se de barri per poder accedir a aquell institut “on aprenen diferent, amb ganes”. Perquè els equips directius d'aquests vaixells, miren amb veritat l'adolescent i li proposen una adolescència plena de curiositats, d'autonomia, de recursos emocionals que els serviran per tota la vida.

Els pares i mares, les famílies, sabem que el sistema és ja prou lent com per fer modificacions ràpides, però també sabem que la por, moltes vegades, impedeix arriscar-se.

Aquesta Jornada d'avui, on hi ha força professorat de secundària, volem fer sentir la nostra veu que ve des del cor: Sou el motor del canvi, agrupeu-vos, intercanvieu pors, iniciatives, passeu a l'acció, transformeu, mireu més enllà! Hi ha un munt de pares i mares disposats a fer-vos costat!!!

famílies d'Inspira Secundària; Badia del Vallès, 18 de juny de 2016