Educació holística

De Inspira Secundària
Dreceres ràpides: navegació, cerca

Els principis holístics d'interdependència, diversitat, totalitat, flux, canvi, unitat, sostenibilitat, etc. són a la base del nou paradigma educatiu amb l'objectiu d'una formació integral de l'ésser humà, objectiu que només pot ser assolit si se supera el paradigma Newtoniano-Cartesià de la ciència mecànica del segle XVII i que avui encara segueix dominant als diferents sistemes educatius.

Considerada el nou paradigma educatiu per al segle XXI, s'ha desenvolupat a partir de les ciències de la complexitat, superant la visió reduccionista cognoscivista. El resultat ha estat un paradigma educatiu holístic, sense precedents en la història de l'educació que està revolucionant radicalment les idees en l'àmbit educatiu.

Com a nou paradigma, l'educació holística proveeix d'un marc global basat en el millor del coneixement humà, el qual es considera en sis dimensions diferents: emocional, social, cognitiva, estètica, corporal i espiritual, i fonamenta les seves teories a partir de tres influències principals: els nous paradigmes de la ciència, la filosofia perenne i les aportacions dels grans educadors i pedagogs de la humanitat.


Vegeu el vídeo: http://www.youtube.com/watch?v=lxucH-ejWbM&feature=player_embedded

<videoflash>lxucH-ejWbM</videoflash>


Bloc d'Educació 22