V REUNIÓ GRUP DE TREBALL INSPIRA SECUNDÀRIA

De Inspira Secundària
Dreceres ràpides: navegació, cerca

Lloc: ROSA SENSAT

Assisteixen: Diego, Salva, Adriana, Ester, Anna Borrallo, Anna Gou, Vito i Isona, Raquel, Luz, Noemi.

Punts tractats:

1. Impressions INS Quatre Cantons (Poble Nou)

Els membres del grup que hi van anar donen und feedback sobre el que va agradar i el que no va agradar tant.
Va agradar:
Ambient de relax que es respirava al centre, tot i ser final de curs. S'atribueix també al fet que són pocs grups i no hi ha massificació.
Sensació de llibertat de moviments que tenen els alumnes.
Ambient de confiança mutu entre alumnes i professorat.
Els alumnes tenen sentit de direcció, és a dir, saben cap on van i perquè fan les coses, i perquè les aprenen.
Comunitat de pares sembla estar ben integrada i amb molt bones perspectives de col.laboració amb el centre educatiu.
Els alumnes provenen de dos centres de primària diferents i s'hi barregen classes socials diferents, les quals semblen estar molt ben integrades entre elles a les aules.

No va agradar:
Alguns nens no pujaven a la “carreta” de les noves maneres de fer i aprendre del centre. Cal afegir però que sent el primer curs on tot plegat es desplega, no eren un nombre d'alumnes molt gran. Necessiten temps.

Vam recordar que la Luz havia fet un resum molt complert i molt ben explicat de l'experiència de la visita al Quatre Cantons ( penjat a la WIKI). També vam quedar que les nostres impressions sobre el centre les enviaria la Luz o l'Anna Gou, perdoneu, però em va quedar a l'aire qui exactament.

2. Visita a “La Bressola” i Mª Antònia Canals

Vam acordar que la visita podria esperar el curs vinent recordant que “ La Bressola” ens interessa sobretot per la forma de gestionar el centre, la qual cosa no ens apressa, ja que per ara el projecte pedagògic està resorgint amb més força i ens cal col.locar les energies cap aquesta banda. Visitar a la Mª Antònia forma part del pack amb “La Bressola” ja que està de camí i aprofitariem el mateix dia o en format cap de setmana. També la diversitat d'horaris de la “Bressola” fa que podem jugar amb la disponibilitat a l'hora de visitar-los. El contacte era el Xavier, que per ara s'ha retirat de la llista un temps, però el Diego va afirmar-nos de part del Xavier que podiem seguir nosaltres.

En aquest punt vam parlar també de la necessitat de seguir visitant Instituts i vam acordar que el següent seria l'INS Montgros a Sant Pere de Ribes. De la visió d'un video on la directora Susanna Soler explicava el funcionament del seu centre i com es va originar, en vam extreure que ens interessa visitar-los per dues raons: projecte pedagògic i com van iniciar ells un centre nou. Potser necessitariem dues visites o amb una ja estaria. Vam quedar de contactar cara al curs escolar vinent i comentar-ho amb la directora. El contacte és la Noemi.

3. Taller de formació de Portafolis

Vam acordar d'iniciar aquest taller més endavant quan haguéssim recopilat més experiències d'altres instituts en forma de treballar aquesta eina. Potser lligar-ho amb el Montgros, on l'utilitzen en l'àmbit lingüístic seria un bon punt de partida.

4. Comissions localitzades

En aquest punt es va parlar de la necessitar d'enfocar energies geogràfiques del grup Inspira. A Mataró es parla de que crearan dos instituts properament i creiem que estaria bé que sortís una Branca Maresme del grup matriu que pogués enfocar forces i reunir gent interessada a obrir un centre en aquella zona geogràfica.

També es parla d'un contacte important que podria ajudar, que és la Conxita Calvo, la qual l'Anna Gou coneix i proposa contactar-hi per tibar fils.

5. Wiki i Contacte

L'Adriana serà a partir d'ara la persona que s'encuidarà de consultar els missatges a la Wiki, substituint a la Cristina que es retira temporalment degut a la seva nova maternitat.

6. Calendari Curs

Quedem com a pròxima data: dia dilluns 2 Juliol a les 10h al local USTEC de Ronda Universitat a Barcelona, l'Ester ens cedeix el local on ella exerceix la seva funció sindical.
Quedem que l'Adriana envia mail amb adreça exacta i deures per la pròxima reunió.

També queda marcada la primera reunió cara al curs escolar vinent: divendres 7 de Setembre a Rosa Sensat. En aquesta primera reunió fixarem les reunions de cara al primer trimestre.

7. Projecte pedagògic: itineraris lliures mitjançant crèdits

En aquest punt vam estar parlant molt sobre maneres d'aplicar idees en el projecte curricular de centre. Vam aportar diverses idees: els crèdits de l'Adriana, formats de l'INS Montgros, formats de l'INS Quatre Cantons, idees pròpies de cadascú..... Va ser enriquidor i va servir d'obertura cap a la direcció que hem d'emprendre.
Així doncs vam adonar-nos que ens faltava alguna eina tangible d'on partir i vàrem quedar que necessitaven el Curriculum de Secundària per saber que se'ns exigia demanava com a centre públic, per saber també on trobar l'escletxa i poder aplicar un projecte innovador. Les competències bàsiques són un punt de partida global que ens podria ajudar molt per esmicolar cap a activitats engrescadores i motivadores que integressis els diferents continguts necessaris a cada nivell.

Vam quedar doncs que a la reunió del dia 2 Juliol treballariem especificament només aquest punt de projecte pedagógic amb les eines següents:

Curriculum secundària físic ( en paper), l'Anna Gou es va oferir per portar-ne un; recordem que també el tenim a la Wiki.
Sobretot Competències bàsiques.


Resta dir que la Raquel Serna es va oferir per indagar en com poder transformar les nostres reunions de Grup de Treball en punts de formació permanent, contactant amb el Xavi i la Rosa Subirats).

També donar la benvinguda al grup a la Vito que ens va acompanyar a la reunió una bona estona i ens va expressar les seves ganes de tornar a trobar-nos.